Corona

We hebben allemaal nog met het Coronavirus te maken. Het kan zijn dat je vragen hebt m.b.t. de Coronavoucher, boeking en maatregelen tijdens de reis. Hieronder proberen we de belangrijkste zaken voor je uit te leggen.


Coronavoucher

Mocht je een Coronavoucher hebben ontvangen, dan is deze geldig t/m de aangegeven datum. Je kunt dit zelf in de gaten houden, maar wij houden dit ook voor je in de gaten. Tot die tijd is de voucher gedekt door het Garantiefonds GGTO.
Als je een nieuwe vakantie boekt, wordt het bedrag op de voucher verrekend met je nieuwe factuur.
Mocht je geen nieuwe vakantie willen of kunnen boeken voor de einddatum dan krijg je na die datum je geld van ons terug.

Wat als mijn vakantie die jaar niet door gaat door Corona?
We hopen het niet, maar het kan zo zijn dat je vakantie dit jaar niet door kan gaan door Corona. Dan is het van belang te kijken waarom de vakantie niet door kan gaan.

  • Je annuleert zelf de vakantie. Dan zijn de kosten voor jezelf. Maar als je een andere vakantie boekt kunnen we dit in overleg doen en de kosten beperken.
  • Je mag niet op vakantie van de instelling of woonvorm. Dan zijn de kosten voor jezelf. Als je een annuleringsverzekering via JES-Reizen afsluit, dan kun je 75% van de kosten (min de annuleringskosten) terugkrijgen van de verzekering. Wij sluiten altijd een Allrisk dekking af bij de Europeesche Verzekeringen. Heb je een eigen verzekering dan moet je vragen wat de voorwaarden zijn.
  • Er is een negatief reisadvies afgegeven. Heeft de regering een negatief reisadvies afgegeven, dan gaan we samen kijken naar een oplossing. Misschien kunnen in het jaar op vakantie. Lukt dat niet, dan krijg je je geld terug of kun je een nieuwe reis boeken voor volgend jaar. 
  • JES-Reizen annuleert de vakantie. Mochten wij het onverantwoord vinden op reis te gaan, dan zoeken we eerst samen naar een andere mogelijkheid om op vakantie te kunnen. Als dat niet lukt, krijg je je geld terug.


Tijdens de vakantie

Iedereen heeft zin in een vakantie. Daarom proberen we ook zoveel mogelijk reizen op een verantwoorde manier door te  laten gaan. Wel hebben we enkele aanpassingen gedaan:

  • Het maximaal aantal gasten is 4 (i.p.v. 6)
  • Elke gast heeft een eigen kamer (of je wilt echt met iemand op de kamer) met een eigen douche en wc.
  • Wij boeken bewust de grotere accommodaties om iedereen extra bewegingsruimte te geven.